Financieel en fiscaal advies

Niet alleen uw privé leven staat bij een echtscheiding op zijn kop, maar ook heel uw financiële situatie. Van der Vorm Financiële Planning geeft u inzicht in alle financiële en fiscale gevolgen van uw (echt)scheiding. Denk hierbij aan:

  • De verdeling van uw vermogen: bent u in gemeenschap van goederen getrouwd of niet? Zijn er erfenissen en moeten die ook verdeeld worden? Ofwel: wie krijgt wat en wat zijn de (fiscale) consequenties hiervan?
  • Uw woonsituatie. Kunnen uw woonwensen worden gerealiseerd en hoe zit het straks met de hypotheek? Een bestaande hypotheek kan na een scheiding doorgaans niet op dezelfde manier voort worden gezet.
  • Uw inkomenspositie. Van der Vorm FP maakt de alimentatieberekeningen op basis van de Trema normen voor u en maakt inzichtelijk wat dit straks in uw portemonnee betekent. Ook zaken als Toeslagen worden hierbij betrokken;
  • Uw pensioensituatie. Is het handig om uw pensioen te verevenen volgens de wet of streept u dit liever tegen iets anders weg? En wat als uw ex overlijdt. Is er dan nog een nabestaandenpensioen of misschien nog een levensverzekering? Uw testament moet wellicht ook worden aangepast.

Op basis van een helder financieel plan kunt u zelf onderbouwde beslissingen nemen inzake uw scheiding.

Heeft u een eigen bedrijf? Dan is financiële expertise bij uw scheiding nog belangrijker. Wij hebben hier ruime ervaring mee.

Ook na de scheiding kan Van der Vorm financiële planning u van dienst zijn met de aangifte inkomstenbelasting in het jaar van scheiding en de melding van de scheiding bij uw pensioenfonds.

Samen of alleen?

Jacqueline van der Vorm is MFN-registermediator en kan u dus ook bij de onderhandelingen begeleiden. Zij ontvangt u dan vanaf het eerste gesprek graag samen.

Heeft u al een mediator of advocaat? Dat is ook prima. Jacqueline van der Vorm treedt dan als deskundige op tijdens de lopende procedure of mediation. Dit kan voor u alleen of voor u samen.